Tjen penger på blogging

Ja, man kan tjene mye penger på blogging, men de færreste blir rik på blogging.

Man kan lese om forskjellige rosa-bloggere som tjener 100.000 kroner i måneden, og det er nok helt sant. 

Man må ha en populær blogg for å få dette til.

Hvordan får man en populær blogg?

Det ene er at det må være noe som interesserer deg. Hvis du ikke interesserer deg for det bloggen din skal handle om, vil du fort gå lei, og du kunne spart deg bryderiet med bloggen. Siden det er du som skal produsere bloggen, er det en fordel å velge noe du er interessert i: en hobby, en lidenskap, noe som gjør deg entusiastisk, engasjert. Velg et tema som interesserer DEG.

Det andre er at temaet du velger må kunne skape interesse blant lesere. Her er det mange feller å gå i. Klær og mote er et populært bloggtema, og her kan man få mange lesere og tjene gode penger, men det er også stor konkurranse her. Bil, mat, trening, fotball, mat er andre eksempler på tema som fanger et bredt og stort publikum.

Hvis du begrenser temaet, vil du lettere skille deg ut i mengden, og det er lettere å treffe et publikum. Eksempel: I stedet for å skrive generelt om bil og motor, skriv om russebiler. Risikoen med dette er at du begrenser deg mer enn hva du egentlig ønsker.

Hvis du er interessert i det meste som har motorer i seg, alt fra russebiler til jagerfly, så er løsningen enkel: Lag flere blogger (og tjen mer penger). Den eneste begrensninger på hvor mange blogger du kan opprette, er i forhold til hvor mye du ønsker å skrive. Du kan dessuten få folk til å skrive for deg, dersom du selv skulle gå lei - hvis inntektene er høyere enn hva det koster for en skribent er det ingen grunn til å ikke gjøre det.

Den late middelvei er et alternativ for de som ønsker å tjene penger på en blogg, men som ikke har tid eller et ønske om å oppdatere bloggen flere ganger i uken. De mest interessante bloggene er ofte de som oppdateres sjelden: Når bloggeren har noe virkelig interessant å meddele, så blogger man. Ellers er det rolig på bloggen. Dette står i kontrast til mange som oppdaterer bloggen sin så snart det har kommet en ny tanke inn i hodene deres.

 

Husk: for at bloggen skal bli lest, må den være interessant for andre! Ønsker du at bloggen skal bli lest av mange, må du skrive om noe som opptar mange (flere lesere betyr som regel større inntekter).